2015-07-05 02:54:20• hírek • Samsungsport.hu

Egy éven belül újabb döntőt veszített Messivel Argentína

A chilei labdarúgó-válogatott hazai pályán gólnélküli mérkőzés végén tizenegyesekkel múlta felül Argentínát a Copa America döntőjében. Chile ezzel első alkalommal lett Dél-Amerika legjobbja, míg az argentinok egy éven belül újabb döntőt veszítettek el a vb-finálé után.

A mérkőzés elején nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, de helyzet nem adódott az első percekben. A 4. percben Di Maria beadása okozhatott volna veszélyt, de a beadásra nem érkeztek társak középen. A következő percek a hazaiaké voltak, Chile távoli lövésből és kidolgozott helyzetből is kapura lövéssel próbálkozott, a 11. percben pedig Vidal egy gyors ellentámadás végén Vidal célozta meg a bal alsót, de az argentin kapus védeni tudott. A 23. percben egy hosszú előreívelés után Vargas lőtt fölé, míg a túloldalon Messi szabadrúgása vágódott veszélyesen a kapu elé. Az első félidőben megsérült Di Maria, akit Lavezzi váltott le. A félidő hajrájában Lavezzi szerezhetett volna vezetést, de Pastore passza után Bravóba bombázott.

A második félidő első perceiben Chile volt az aktívabb, de Vidalék is csak pontrúgásokból tudtak veszélyt teremteni a kapu előtt. A túloldalon is akadt helyzet, de sem Zabaleta beadása, sem Messi szabadrúgása nem volt igazán érdekes. A második félidőben jóval kevesebb esemény volt veszélyes kapura, de a csata heve nem lankadt, mindkét oldalon akadt kemény, ám szabályos belépő bőven. Az utolsó húsz percre bebetonozták védelmüket a csapatok, a hátsó alakzatok jól zártak. A 82. percben Alexis Sanchez kapásból lőtt kapura egy ívelt passzt, de nem sokkal a jobb sarok mellé célzott. A 85. percben Lavezzi zörgette meg a hazaiak hálóját, ám les miatt a játékvezető nem adta meg a találatot. A 89. percben Messi szabadrúgása után lerántottak egy argentint a hazai védők a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem avatkozott közbe. A két perces hosszabbítás utolsó másodperceiben hatalmas helyzetet hagyott ki Higuain, aki egy kontra végén kiszorított szögből közelről bombázott az oldalhálóba. Maradt a 0-0, jöhettek a tizenegyesek.

A hosszabbításban mindkét csapat döntésre akarta vinni a dolgot, de helyzet csak a ráadás első félidejének végén adódott, Mascherano hatalmas hibája után Sanchez lőtt fölé. A hosszabbításban sem esett gól, így tizenegyesek döntöttek. A büntetőrúgásokban a chileiek nem hibáztak az első négy párban, míg az argentinok első három rúgója közül csak Messi volt eredményes, így Chile nyerte a 2015-ös Copa Americát.

A harmadik helyen Peru végzett, amely szombat hajnalban 2-0 arányban legyőzte Paraguayt és ezzel gyakorlatileg megvédte négy évvel ezelőtt szerzett bronzérmét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: